Organiziramo že 14. tradicionalni večer divje elegance
v sredo, 21.5.2025 ob 18.00
Dogodek z najdaljšo tradicijo v restavraciji Pavus, bomo seveda organizirali tudi letos. Že 14. večer po vrsti, bomo tudi tokrat posvetili naravi in divjim sestavinam. Zagotovo najbolj divji menu v letu z divjo vinsko spremljavo. Pridružil se nam bo
Mojmir Šiftar, ki ga širša javnost pozna kot sodnika v oddaji Masterchef, pravi dobrojedci pa ga poznajo kot chefa restavracije
PEN KLUB v Ljubljani
Da pa ne ostanemo samo pri hrani, smo v goste povabili tudi vinsko hišo MOVIA
Pridružil se nam bo mladi Lan Kristančič, ki se je odločil, da bo nadaljeval družinsko tradicijo.
Marko in Mojmir sta pripravila takšen menu:
POZDRAVI IZ KUHINJE IN APERITIV
Nare zushi
Marinirana postrv s čipsom ajdove kaše in prahom divjih zelišč,
gel hrena in medena omaka jabolčnega kisa
Mojmir Štiftar
¤¤¤
Dimljena srna, omaka japonskega dresnika, magnolija, zajčja detelja in kvas
Marko Pavčnik
¤¤¤
Fish and chips
Riba v hrustljavem krompirju, mladi grah s pestom divjih zelišč, s
veži pinjenec s čemaževim oljem
Mojmir Štiftar
¤¤¤
Njokci z gozdnimi zelišči, divjačinska omaka, brinjev sabjon, hermelika
Marko Pavčnik
¤¤¤
Jelenov hrbet v koji-ju, čimi čuri iz gozdnih zelišč, ragu s semeni
Marko Pavčnik
¤¤¤
Divje mleko
Krema karameliziranega mleka, geli in hrustki kislega mleka,
bela čokolada z mlekom, mlečna pena s senom
Mojmir Štiftar
Cena 115€ na osebo za 6 hodni menu in vinsko spremljavo
Ne zamudite edinstvenega večera in rezervirajte (ali se vpišite na čakalno listo) na tej povezavi.
Galerija slik spodaj