Kdo smo

Marko Pavčnik

Marko Pavčnik (roj. 1980), slovenski kulinarični divjak z dušo. Kuharski samouk, ki predstavlja enega najvidnejših kreatorjev slovenske kuhinje. Svojo profesionalno pot piše, kjer jo je kot mlad kulinarični navdušenec začel - na Gradu Tabor Laško.

Njegovo ustvarjalnost in uspeh odlikuje kar nekaj zlatih in srebrnih odličij na tekmovanjih Gostinsko turističnega zbora Slovenije, kjer ga je opazilo tudi Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije. S povabilom v reprezentanco pa je prišlo še nekaj lepih rezultatov in uspehov.

Danes svojo pot uspešno nadaljuje tam, kjer jo je začel – na Gradu Tabor Laško, kjer vodi lastno restavracijo sodobne slovenske kulinarike, Pavus.

Že takoj prvo leto so našo Restavracijo Pavus prepoznali vodilni kulinarični ocenejavalci in nas uvrstili med najboljše restavraciji v Sloveniji (več na tej povezavi).

Kmalu so sledili tudi tuji ocenjevalci oz. zbiralci dobrih restavraciji kot so Gault Millau, Falstaff, ocena v reviji Feinscmeker in tako naprej. Sledilo je tudi stanovsko povabilo kolegov v društvo JRE, ki združuje 14 restavraciji v Sloveniji in več kot 300 v tujini. V tujini je zelo prepoznavna in je sinonim za kvaliteto in strastne chefe. Nekateri ji pravijo celo "čakalnica na Michellinove zvezdice".

Z nekaj sodelovanji v oddajah na RTV je Marko vzbudil pozornost tudi komercialne televizije POP TV: Naš chef Marko Pavčnik je 2 leti sodeloval kot strokovni komentator v priljubljeni TV oddaji Gostilna išče šefa (POP TV), grad pa je bil tudi prizorišče snemanja oddaje Skriti šef (POP TV).

Od leta 2011 je restavracija Pavus oz. naš chef Marko Pavus viden člen slovenske kulinarične scene, ki jo čaka lepa prihodnost, saj slovenska kulinarika postaja vedno bolj prepoznavna tudi v svetu.

Bodite vedno obveščeni!

Naročite se na naše kulinarične novice in ničesar ne zamudite.

Evropski sklad za regionalni razvoj