Novice

MICHELINOVA ZVEZDICA

Z veseljem in navdušenjem sporočamo, da nam je Michelinov kulinarični vodič po restavracijah podelil 1 zvezdico.



Po odličnih ocenah, ki smo jih prejeli od Gault & Millau, ko je Marko prejeli titulo chef leta , po odličnih ocenah Falstafa (3 vilice in 94 točk) , kar nas je uvrščalo v top 10 restavraciji, smo vsako leto z zanimanjem čakali tudi izid Michelinovega vodiča za Slovenijo. Končno smo jo dočakali našo zvezdico.


Kratek posnetek podelitve:https://www.instagram.com/feelslovenia/reel/C8W9_BUotEN/


Pri Michelinu so zapisali: »Restavracija Pavus, ki so jo inšpektorji pred časom priporočili zaradi kakovostne kuhinje, je letos prejela svojo prvo Michelinovo zvezdico, kar ponazarja prepričljiv napredek njene kulinarične ponudbe. Ta lokal, ki se nahaja v nekdanji graščini iz 13. stoletja v Laškem, vodi nadarjeni Marko Pavčnik. Ponuja značilno kuhinjo, ki na novo interpretira štajersko kulinarično tradicijo in prikazuje najboljše lokalne pridelke. Med jedmi, ki so jih inšpektorji izpostavili, je postrv z bezgovo omako, začinjeno z dišavnimi zelišči in svežimi jagodami, ki je posebej značilna za šefovo kulinariko. Odlična vinska karta prikazuje najboljše oznake v državi, vključno z močnimi belimi vini regije.« 

Naša ekipa v restavraciji Pavus je navdušena nad podelitvijo zvezdice, saj so s tem vsi naši napori po odličnosti in skrbi za gosta še dodatno nagrajeni.

Posebna zahvala Markovemu glavnemu kuharju v kuhinji  Mitji Mikloški, ki z izredno natančnostjo skrbi, da so Markove jedi vedno postrežene na enakem nivoju. Njegova skrb za vodenje kuhinje je izjemna. Posebna zahvala tudi vodji restavracije Ludviku Goričanu za vodenje vinske karte, za temeljito organizacijo strežnega dela in neumorno željo po izboljšavah naše restavracije. Predvsem pa vodenje in izobraževanje naših novih sodelavcev. 

Zelo se zavedamo, da je za uspeh pomemben vsak član naše ekipe, zato velika hvala vsem za trud in požrtvovalno delo. Zahvala tudi vsem dobaviteljem, zunanjim sodelavcem in lokalnemu okolju za razumevanje in podporo.

Presenečeni in navdušeni smo, da je tudi naš Bistro Lalú v Celju dobil posebno mesto v Micehlinovem vodiču in sicer z oznako Bib gourmand, ki je v popolnem sozvočju s tem kar Lalu je in kar želi biti tudi v bodoče. Lokal v katerega lahko prideš kadarkoli, na hitro, na kosilo ali bolj umirjeno večerjo. Kjer te čaka okusna in kvalitetna hrana za zmerno ceno. Več pa tukaj


Ponosni, da smo del kulinaričnega dogajanja in smo prepričani, da vse nagrade, ki jih je Michelin podelil v okolici kažejo, da se v naši regiji dogajajo veliki premiki. Čestitke kolegom v Galeriji okusov za zeleno zvezdico, Miza za 4 v Mariboru za novo uvrstitev v vodič, vsem kolegom, ki so uspeli obdržati objavo v vodiču Npr. Gostilna Francl. Vsi ti uspehi in seveda tudi Michelinov zvezdica za našo restavracijo Pavus v Laškem, kažejo na to, da je Michelinov vodič končno pogledal tudi v vzhodno Slovenijo in opazil napredek.  

 

Odmevi: Poglejte kaj je Marko povedal v Odmevih na RTV: https://365.rtvslo.si/arhiv/odmevi/175054121  

pripevek na 24 ur: https://okusno.je/novice/slovenija-bogatejsa-za-novo-michelinovo-zvezdico.html

 

Delo: "Pavčnik s Pavusom je bil, odkar v Sloveniji podeljujejo Michelinove zvezdice, vedno na seznamu tistih, ki so se zdeli v očeh tukajšnjih ljubiteljev gastronomije neupravičeno prezrti: gre za konsistentno gostinsko zgodbo, Pavčnik pa se je ves čas ukvarjal tudi s stvarmi, ki jih gost na krožniku ne vidi, so pa za obstoj panoge pomembna: kako zagotoviti dobre delovne pogoje, pravzaprav normalno življenje tudi za zaposlene, bil je eden prvih, ki se je zares zanimal za divjo hrano in se tudi izobraževal pod vodstvom znamenitega Daria Corteseja ... Nekoliko zunaj soja glavnih žarometov se je ukvarjal z vsemi pravimi koraki: predlanskim je odprl še bistro v Celju, Lalu, ki je letos že na seznamu izbranih restavracij..." https://www.delo.si/novice/slovenija/deset-slovenskih-restavracij-letos-z-michelinovimi-zvezdicami

Michelinove zvezdice in priznanja so garancija za najvišjo kakovost kulinarike. Michelin podarja sledeče nagrade oz. priznanja

  •  tri zvezdice – izjemna kulinarika, vredna posebnega potovanja,
  •  dve zvezdici – odlična kulinarika, za katero je vredno narediti ovinek,
  •  ena zvezdica – visoko kakovostna kulinarika, vredna postanka, (Pavus)
  •  “Bib Gourmand” – dobro razmerje med ceno in kakovostjo, (Lalú)
  •  izbrane restavracije – dobro kuhanje oz. dober obrok,
  •  zelena zvezdica – zavzemanje za ohranjanje okolja, iznajdljivost pri uporabi trajnostnih praks v  vsakodnevnem delu.

 

KOLEKTIVNI DOPUST

KOLEKTIVNI DOPUST

Kolektivni dopust do 16.7.2024. Vidimo se v sredo, 17.7.2024

MICHELINOVA ZVEZDICA

MICHELINOVA ZVEZDICA

Z veseljem in navdušenjem sporočamo, da nam je Michelinov kulinarični vodič po restavracijah podelil 1 zvezdico. Preberite več o podelitvi, poglejte prejem in izjave...

Prihajajoči dogodki

Prihajajoči dogodki

Napovedujemo kar nekaj dogodkov v prihodnjih mesecih: Divji kulinarični večer, Cocktail show cooking, JRE sosed,.. preberite več tukaj.

Spletni nakup darilnega bona

Spletni nakup darilnega bona

Podarite doživetje! Kulinarično doživetje v grajskem ambientu ali kuharski tečaj z Markom Pavčnikom
Hitro in enostavno do darila v vaš e-predal ali po pošti.

Nova ocena

Nova ocena

Ponovno sta na s obiskala Uroš in Violeta Mencinger iz kulinaričnega portala VIVI.

Bodite vedno obveščeni!

Naročite se na naše kulinarične novice in ničesar ne zamudite.

Evropski sklad za regionalni razvoj