JRE Kulinarični večer BOŠKINAC & Pavus

V goste prihaja ekipa Boškinac - petek 22.11.2019 ob 19.uri

Zelo smo veseli, počaščeni in ponosni, da k nam prihaja ekipa Boškinac, ki so ena najboljših lokaciji za uživanje v celoti. Z vrhunsko restavracijo, butičnim hotelom in vrhunskimi vini predstavljajo vrh hrvaške gastronomije in turizma. Ob našem gostovanju v njihovi restavraciji in hotelu, smo stkali prijateljske vezi zato želimo z vami deliti večer v družbi gostoljubne in karizmatične družine Suljić in ambicijoznega Chefa Matija Bregeša.

MENI:

 
Preverite kaj za vas pripravljata chefa Marko Pavčnik in Matija Bregeš:
 
 
 Pozdrav iz kuhinje Boškinca in Pavusa
¤¤¤
Dimljena postrv, bezgov burre blanc, črna redkev in hren
Pavus
¤¤¤
Tatarski od jagnjetine, jabolko, gorčica, drobnjak
Boškinac
¤¤¤
Ragu suhe hobotnice, divje rastline, jajce
Boškinac
¤¤¤
Variacije Krškopoljca, repa
Pavus
¤¤¤
Buša (govedo Like), ličke gobe , bor, demiglace
Boškinac
¤¤¤
Topinamburjev mousse, mandarina, ajdove kokice in kava
Pavus
 
Cena menija: cena 6 hodnega menija z vini je 79€
 
Jedi Boškinca bodo spremljala tudi vina iz njihove kleti.
 
Rezervacije obvezne na 03 62 00 723  ali info@pavus.si
 

JRE DRUŽINA

Biti del JRE družine je prav neverjetno. Bistvo JRE je tudi druženje in povezovanje članov tako znotraj države kot tudi zunaj. Krovna organizacija kot tudi posamezne države organizirajo številne projekte, katerih del smo lahko. Hrvaški del JRE je poleti organizirala »Chefs at the sea«, ko so v deset svojih  restavraciji povabili 10 tujih JRE chefov na gostovanje. Pavus je tako dobil enkratno priložnost, da obišče Boškinac in predstavi svoje jedi. Bilo je odlično. Sklenila so se prijateljstva, ki bi ga želimo predstaviti tudi vam. V goste vabimo ekipo Boškinca, da se vam predstavijo s svojo zgodbo, svojimi edinstvenimi jedmi in tudi svojimi vini.
https://www.jre.eu/en
 

PREDSTAVIMO BOŠKINAC

Daleč od mestnega hrupa, Boškinac nudi oazo miru. Stoji namreč na meji med vinogradi in gozdom na malem griču nad zeleno dolino polj v okolici Novalje.  Nastal je iz ljubezni do kamna,  soli in vina v skladu z običaji prednikov. Želijo nadaljevati stoletno tradicijo in pokazati svetu kaj vse lahko nudi otok Pag. Gostje tako lahko uživajo v njihovem hotelu, vinski kleti polni vina njihovih vinogradov in tudi v vrhunski restavraciji.
 

DRUŽINA BOŠKINAC ŠULJIČ

Boris Šuljić je legenda Paškega in jadranskega turizma. Kdo še ni slišal za Zrče in Pag? Boris je pravzaprav začetnik ideje Zrće, kot praty plaže, z izgranjo prvega party kluba Kalypso, ki na Pag privabi številne mlade goste, ki potrebujejo pred vsem ugodne storitve in nastanitve. Temu konceptu so sledili mnogi in skozi leta, je koncept malo ušel izpod nadzora saj so se številni ponudniki gostinskih in turističnih storitev preveč prilagodili temu segmentu turizma in nekako pozabili razvijati vzporedne kakovostnejše in raznovrstne turistične ponudbe. Teh na otoku Pag manjka, zato se je Boris odločil za izgradnjo luksuznega mini hotela, vinske kleti in restavracije. Seveda brez pomoči žene Mirele, ki tudi izhaja iz družine, ki se je ukvarjala s turizmom, ne bi šlo.  Lani so hotel temeljito prenovili in osvežili. Tudi sicer se v Novalji pripravljajo številni novi projekti višje kategorije, tako da se za Paški turizem ni bati.
 
Preberite intervju:
https://www.rtvslo.si/tureavanture/evropa/moz-ki-je-ustvaril-zrce-skusa-zdaj-pag-spremeniti-v-buticno-destinacijo/490094

 

RESTAVRACIJA BOŠKINAC

Njihova kulinarika temelji na Paških tradicionalnih jedeh in specialitetah,  ki pa  jih Chef Matija Bregeš ustvari na moderen in kreativen način. Spoštujejo gastronomsko zakladnico z bogato ponudbo rib, jagnjetine, paškimi siri, pršuti, olivnim oljem, zelišči in medom, ki jih redno uvrščajo na jedilni list.
Boris Šuljič pravi, da je filozofija restavracija obdržati enostavnost, ki spoštuje vrhunsko osnovno sestavino in pa reinterpretacija tradicije s kreativnostjo in tehnično dovršenostjo, ki pa jo je potrebno znati brzdati. Nove jedi vsako leto predstavijo februarja. Kreativnost kuhinje je razlog, da se gostje na Pag odpravijo tudi sredi zime in da jim ostane v spominu po nepozabnih krožnikih in doživetjih. Restavracija pa ni na voljo le hotelskim gostom, ampak seveda vsem dobrojedcem. Restavracijo priporočajo številni vodiči kot so Michelin, Gault &  Millau in drugi. So aktivni del združenja JRE.

 

VINSKA HIŠA BOŠKINAC

Vinska klet je vedno bila osnova družine Šuljić – Boškinac. Menjale so se vrste grozdja, generacije, posodobili načini pridelave, vendar pa so vinogradi kot nekoč, tudi danes ostali izvor preživetja in tehniko pridelave vina so negovali stoletja. Ostati na kamenju in nasipu, nadaljevati po stopinjah prednikov je vedno bil način življenja te družine od dedka do vnuka. Tako so leta 2000 zgradili novo vinsko klet in posadili nov vinograd (5ha)
Rdeča vina kleti Boškinac se vedno uvrščajo v vrh med najboljša rdeča hrvaška vina in so prejemniki številnih priznaj. Bela vina pa predstavljajo posebnost, ko spajajo avtohtone in svetovne sorte. Njihova vina se točijo v večini najboljših restavracijah Hrvaške.

 

HOTEL BOŠKINAC

Bivanje v hotelu je prava aroma terapija, saj je obkrožen z borovci, zalivskim rastlinjem, timijanom, meto, žajbljem in ostalim mediteranskimi rožami in rastlinami. Številne terase in baldahini nudijo kotičke za zasebnost in poležavanje ob bazenu ter uživanje v vrhunskih obrokih od zajtrka do večerje. Vaša gostitelja Mirela in Boris Šuljić sta neverjetno gostoljubna in vedno v pomoč.  Hotel Boškinac je prejemnik priznanja Plavi Cvijet Hrvaške Turistične Zveze, prejemnik prvega Adriana v leto 2007 za najboljši mali hotel v Hrvaški. So tudi prejemniki nagrade za posebne prispevki pri oblikovanju avtohtonega hotelskega ambienta, kot tudi številnih lokalnih priznanj za doprinose v turizmu.
 
 
 


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Restavracija Pavus