Dogodki

Kulinarični večer

Lahko, nežno in breztežno
Po dolgem času organiziramo kulinarični večer, kjer boste lahko uživali in se hkrati malo izobraževali.

Pripravljamo unikaten 6 hodni meni z elementi divje hrane. Poznate nas, radi imamo divje, pa vendar bo eleganca na prvem mestu, saj kreiramo jedi, da se bodo odlično podale k izvrstnim peninam in mirnim vinom iz kleti Medot (Goriška Brda). Rdeča nit pri njihovem kletarjenju je ravno to – eleganca.

Menu
Koleraba / Konzome ožgane kolerabe / Kroglica kolerabe / Borovi popki
Daši krema / Kaviar postrvi / Tatar Postrvi / Rman
Tortelini jadranskih gamberov / Konzome z verbeno / Osočnik
Jeseter / Bezeg / Beure blanc / Brunoise
Jagnječi file, konfit v raviolu, priželjc in omaka / Regačica
Čokolada / Gomolj zelene / Tartufi / Črne olive

Zbrali se bomo 4.6. 2021 ob 18.30 na grajskem dvorišču
(pokrito in po potrebi ogrevano)
Cene večerje s 6 hodi vključno z vinsko spremljavo je 68€ /osebo.


Rezervacije sprejemamo na info@pavus.si ali 03 62 00 723

O vinski kleti Medot
Vinska tradicija družine Simčič sega vse do leta 1812. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je Miro Simčič na temeljih družinskega znanja in dela ustanovil današnjo blagovno znamko Medot. Enoten vinograd družine Medot leži v samem srcu Goriških brd in se razprostira na treh hektarjih. Trte, stare tudi 40 let, ki so jih tja cepili s starega vinograda Medot, imajo na tem območju s specifično mikroklimo idealne razmere in krasno uspevajo. Na vrhu hriba, ob samem robu vinograda, leži sodobna podzemna vinska klet, ki je bila ob prelomu tisočletja zgrajena z namenom zagotavljanja najboljših razmer za izdelavo vrhunske penine. Vedno so bili prepričani, da je briška rumena rebula lahko čudovita osnova za vrhunska peneča se vina, pridelana po klasični metodi. Velika želja in predanost ter bogate izkušnje so jih pripeljale do prepoznavnega značaja vrhunskih penin Medot.
Spletna stran Domačije Medot: https://www.medot-wines.com/

Teden restavracij

Teden restavracij

Tudi letos smo se pridružili Tednu restavraciji - vse slovenski promociji kulinarike. Od 18.6. do 1.7.2021 Ker se nam običajno pridruži veliko gostov, v tem času veljaja poseben režim našega delovanja...

ODPIRAMO

ODPIRAMO

Nov delovni čas od 1.6. dalje. Odpiramo za vas od torka do sobote. Poglejte meni in rezervirajte!

Kulinarični večer

Kulinarični večer

Lahko, nežno in breztežno - Po dolgem času organiziramo kulinarični večer, kjer boste lahko uživali in se hkrati malo izobraževali.

Piknik 2 Kuharski tečaj

Piknik 2 Kuharski tečaj

Trdno sem prepričan, da je piknik več kot žar. Na piknik se je potrebno pripraviti tako, da potem lahko tudi vi uživate v dobri družbi. Če hočete res dober piknik, mora biti hrana iz žara raznovrstna in domišljena. Zraven seveda sodijo tudi priloge in omake.

VSE NAJBOLJŠE PAVUS!! 10 let

VSE NAJBOLJŠE PAVUS!! 10 let

Misli Chefa Marka Pavčnika ob 10. obletnici restavracije Pavus

RENT-A-BIKE

RENT-A-BIKE

Najemite e-kolo in raziskujte okolico restavracije Pavus po številnih kolesarskih poteh v okolici.

Bodite vedno obveščeni!

Naročite se na naše kulinarične novice in ničesar ne zamudite.

Evropski sklad za regionalni razvoj