Novice

Kulinarični večer

Lahko, nežno in breztežno
Po dolgem času organiziramo kulinarični večer, kjer boste lahko uživali in se hkrati malo izobraževali.

Pripravljamo unikaten 6 hodni meni z elementi divje hrane. Poznate nas, radi imamo divje, pa vendar bo eleganca na prvem mestu, saj kreiramo jedi, da se bodo odlično podale k izvrstnim peninam in mirnim vinom iz kleti Medot (Goriška Brda). Rdeča nit pri njihovem kletarjenju je ravno to – eleganca.

Menu
Koleraba / Konzome ožgane kolerabe / Kroglica kolerabe / Borovi popki
Daši krema / Kaviar postrvi / Tatar Postrvi / Rman
Tortelini jadranskih gamberov / Konzome z verbeno / Osočnik
Jeseter / Bezeg / Beure blanc / Brunoise
Jagnječi file, konfit v raviolu, priželjc in omaka / Regačica
Čokolada / Gomolj zelene / Tartufi / Črne olive

Zbrali se bomo 4.6. 2021 ob 18.30 na grajskem dvorišču
(pokrito in po potrebi ogrevano)
Cene večerje s 6 hodi vključno z vinsko spremljavo je 68€ /osebo.


Rezervacije sprejemamo na info@pavus.si ali 03 62 00 723

O vinski kleti Medot
Vinska tradicija družine Simčič sega vse do leta 1812. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je Miro Simčič na temeljih družinskega znanja in dela ustanovil današnjo blagovno znamko Medot. Enoten vinograd družine Medot leži v samem srcu Goriških brd in se razprostira na treh hektarjih. Trte, stare tudi 40 let, ki so jih tja cepili s starega vinograda Medot, imajo na tem območju s specifično mikroklimo idealne razmere in krasno uspevajo. Na vrhu hriba, ob samem robu vinograda, leži sodobna podzemna vinska klet, ki je bila ob prelomu tisočletja zgrajena z namenom zagotavljanja najboljših razmer za izdelavo vrhunske penine. Vedno so bili prepričani, da je briška rumena rebula lahko čudovita osnova za vrhunska peneča se vina, pridelana po klasični metodi. Velika želja in predanost ter bogate izkušnje so jih pripeljale do prepoznavnega značaja vrhunskih penin Medot.
Spletna stran Domačije Medot: https://www.medot-wines.com/

SHOWcooking poletni večer

SHOWcooking poletni večer

Poletni večeri na grajski terasi so kot naročeni za dogodke na katerih bomo jedi ustvarjali pred vašimi očmi, saj se kuharji pridružimo gostom na terasi. Zraven bomo postregli s kreativnimi pivi iz Pivovarne CLEF in nekaj domačimi cocktaili. Za vzdušje bo poskrbel DJ. Za hrano Marko s Pavus ekipo in pa gost, prijatelj, chef Miran Ojsteršek iz gostilne Oštirka.

PRIDRUŽE SE NAM - iščemo kuharja in pomivalca

PRIDRUŽE SE NAM - iščemo kuharja in pomivalca

V našo ekipo bomo sprejeli 2 nova člana. Kaj vam nudimo in kaj zahtevamo preverite tukaj:

Prihajajoči dogodki

Prihajajoči dogodki

Napovedujemo kar nekaj dogodkov v prihodnjih mesecih:.. preberite več tukaj.

Spletni nakup darilnega bona

Spletni nakup darilnega bona

Podarite doživetje! Kulinarično doživetje v grajskem ambientu ali kuharski tečaj z Markom Pavčnikom
Hitro in enostavno do darila v vaš e-predal ali po pošti.

MICHELINOVA ZVEZDICA

MICHELINOVA ZVEZDICA

Z veseljem in navdušenjem sporočamo, da nam je Michelinov kulinarični vodič po restavracijah podelil 1 zvezdico. Preberite več o podelitvi, poglejte prejem in izjave...

Nova ocena

Nova ocena

Ponovno sta na s obiskala Uroš in Violeta Mencinger iz kulinaričnega portala VIVI.

Bodite vedno obveščeni!

Naročite se na naše kulinarične novice in ničesar ne zamudite.

Evropski sklad za regionalni razvoj

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti