Novice

Kulinarični večer

Lahko, nežno in breztežno
Po dolgem času organiziramo kulinarični večer, kjer boste lahko uživali in se hkrati malo izobraževali.

Pripravljamo unikaten 6 hodni meni z elementi divje hrane. Poznate nas, radi imamo divje, pa vendar bo eleganca na prvem mestu, saj kreiramo jedi, da se bodo odlično podale k izvrstnim peninam in mirnim vinom iz kleti Medot (Goriška Brda). Rdeča nit pri njihovem kletarjenju je ravno to – eleganca.

Menu
Koleraba / Konzome ožgane kolerabe / Kroglica kolerabe / Borovi popki
Daši krema / Kaviar postrvi / Tatar Postrvi / Rman
Tortelini jadranskih gamberov / Konzome z verbeno / Osočnik
Jeseter / Bezeg / Beure blanc / Brunoise
Jagnječi file, konfit v raviolu, priželjc in omaka / Regačica
Čokolada / Gomolj zelene / Tartufi / Črne olive

Zbrali se bomo 4.6. 2021 ob 18.30 na grajskem dvorišču
(pokrito in po potrebi ogrevano)
Cene večerje s 6 hodi vključno z vinsko spremljavo je 68€ /osebo.


Rezervacije sprejemamo na info@pavus.si ali 03 62 00 723

O vinski kleti Medot
Vinska tradicija družine Simčič sega vse do leta 1812. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je Miro Simčič na temeljih družinskega znanja in dela ustanovil današnjo blagovno znamko Medot. Enoten vinograd družine Medot leži v samem srcu Goriških brd in se razprostira na treh hektarjih. Trte, stare tudi 40 let, ki so jih tja cepili s starega vinograda Medot, imajo na tem območju s specifično mikroklimo idealne razmere in krasno uspevajo. Na vrhu hriba, ob samem robu vinograda, leži sodobna podzemna vinska klet, ki je bila ob prelomu tisočletja zgrajena z namenom zagotavljanja najboljših razmer za izdelavo vrhunske penine. Vedno so bili prepričani, da je briška rumena rebula lahko čudovita osnova za vrhunska peneča se vina, pridelana po klasični metodi. Velika želja in predanost ter bogate izkušnje so jih pripeljale do prepoznavnega značaja vrhunskih penin Medot.
Spletna stran Domačije Medot: https://www.medot-wines.com/

Nakup darilnega bona

Nakup darilnega bona

Podarite doživetje! Kulinarično doživetje v grajskem ambientu ali kuharski tečaj z Markom Pavčnikom
Hitro in enostavno do darila v vaš e-predal.

Poseben delovni čas v decembru

Poseben delovni čas v decembru

Veseli bomo vašega obiska v predprazničnih in prazničnih dneh. Za Vas smo prilagodili delovni čas.

KORIŠČENJE TURISTIČNEGA BONA - BON 21

KORIŠČENJE TURISTIČNEGA BONA - BON 21

Najnovejše turistične bone BON21 lahko koristite pri nas. Dokumentacijo je potrebno urediti še pred vašim obiskom. Več informaciji dobite v tej novici.

Bodite vedno obveščeni!

Naročite se na naše kulinarične novice in ničesar ne zamudite.

Evropski sklad za regionalni razvoj