Novice

KUHARSKI TEČAJ: Eksplozija okusa in zdravja

Kuharski tečaj
MOJCA CEPUŠ in MARKO PAVČNIK
Eksplozija zdravja in okusa


Tokrat Smo v goste povabili nutricistko Mojco Cepuš:
Zdrava hrana je okusna. V to sem prepričana in to sporočilo širim že več kot 15 let s svojim delom na področju nutricistke. V veliko veselje mi je, da bova na tokratni delavnici z Markom združila znanje o visoki kulinariki z znanjem o funkcionalnosti živil. Čakajo vas prave poslastice in veliko informacij o tem, kako lahko jemo okusno, brez da bi se bali, da bo to slabo vplivalo na naše počutje ali obseg trebuha.
Tokratna delavnica ni samo kuharska delavnica, pač pa tudi izobraževanje o vplivu različnih živil in njihovih kombinacij na zdravje.

Moj del delavnice bo zajemal predvsem:
  • predstavitev osnovnih surovin za naše jedi, njihova nutricistična sestava in uporaba v nutricistiki.
  • Najbolj posrečene kombinacije živil, za najboljši izkoristek vitaminov in mineralov.
  • Kako dobro jesti, če se ne želimo zrediti.
Nikakor pa naša delavnica ne bo suhoparno predavanje o hrani, pač pa prijetno druženje v kuhinji, kjer se po mojih izkušnjah razvijejo najbolj zanimivi pogovori.
Veselim se našega druženja.

Mojca in Marko sta sestavila takšen menu :


Njokci viola krompirja s suhimi jurčki, zajčji ragu z gomoljno zelenjavo
Fižolov pire s kokosovim mlekom, limetinimi listi, cimetom in janežem, file ribe ter mix zelja in ohrovtov....
Pho - Vietnamska juha z zelenjavo in rezanci
Narastek z dimljenim lososom
Solata popečene zelenjave s pestom, parmezanom in oreščki
Solatni srčki z goma omako
Poširano jajce in pečeni gamberi
Mehki cmočki albuminske skute z bukovim ostrigarjem in brokolijem. 

Kako  poteka?

Tečaj bo, kot običajno, potekal tako, da ob 16.00 pridete samo tečajniki in kuhate do 19.30, ko se nam pridružijo morebitni gostje, ki jih lahko povabite na večerjo (dopl.), kjer bomo vse pripravljeno tudi pojedli.
 
Datum
ponedeljek, 6. marca 2023 ob 16.00 - že izvedeno
torek, 7.marca 2023 ob 16.00 - že izvedeno


Cena tečaja tokrat 190€  (pijača v kuharskem delu tečaja vključena v ceno) ali darilni bon & ustrezno doplačilo  (v kolikor vam je darilni bon potekel, nas prosim kontaktirajte, saj ga še vedno lahko izkoristite).
Če želite lahko na zaključno večerjo tečaja povabite gosta. Število mest je omejeno, zato prosimo za rezervacijo. Potrudili se bomo enakomerno razporediti število gostov po tečajnikih – vsak enega oz. v kolikor kod ne bo imel, se mesta prerazporedijo. Doplačilo za večerjo za goste je 35€/osebo. Pijača ob večerji ni vključena v ceno. Prihod gostov ob 19.30.
 

PRIJAVE:
Kot vedno prijave zbiramo na info@pavus.si in na 041 264 478.
Po prijavi dobite informacije za plačilo tečaja na vaš mail.
Mesto na tečaju si zagotovite šele s plačilom, zato priporočamo, da ga opravite čim prej.
Opomba za vse, ki bi radi koristili darilni bon:  ob prijavi na tečaj vas prosimo, da najavite koriščenje darilnega bona. Prosimo vas tudi, da nam sporočite številko darilnega bona.
Račun izdamo ob prihodu na tečaj oz. po tečaju, lahko se glasijo tudi na podjetje.
Število mest je omejeno na 10 oseb.  Za vsa vprašanja smo seveda dosegljivi na zgornjih kontaktih.
 
 

Teden restavracij

Teden restavracij

Tudi to jesensmo se pridružili Tednu restavracij - vse slovenski promociji kulinarike. Ker se nam običajno pridruži veliko gostov, v tem času velja poseben režim našega delovanja..Poglejte in rezervirajte.

Prihajajoči dogodki

Prihajajoči dogodki

Napovedujemo kar nekaj dogodkov v prihodnjih mesecih: Martinov teden, Vikend tartufov, veganski vikend.. preberite več tukaj.

MICHELINOVA ZVEZDICA

MICHELINOVA ZVEZDICA

Z veseljem in navdušenjem sporočamo, da nam je Michelinov kulinarični vodič po restavracijah podelil 1 zvezdico. Preberite več o podelitvi, poglejte prejem in izjave...

Spletni nakup darilnega bona

Spletni nakup darilnega bona

Podarite doživetje! Kulinarično doživetje v grajskem ambientu ali kuharski tečaj z Markom Pavčnikom
Hitro in enostavno do darila v vaš e-predal ali po pošti.

Nova ocena

Nova ocena

Ponovno sta na s obiskala Uroš in Violeta Mencinger iz kulinaričnega portala VIVI.

Bodite vedno obveščeni!

Naročite se na naše kulinarične novice in ničesar ne zamudite.

Evropski sklad za regionalni razvoj