Novice

JRE Kulinarični večer BOŠKINAC & Pavus

V goste prihaja ekipa Boškinac – petek 22.11.2019 ob 19.uri

Zelo smo veseli, počaščeni in ponosni, da k nam prihaja ekipa Boškinac, ki so ena najboljših lokaciji za uživanje v celoti. Z vrhunsko restavracijo, butičnim hotelom in vrhunskimi vini predstavljajo vrh hrvaške gastronomije in turizma. Ob našem gostovanju v njihovi restavraciji in hotelu, smo stkali prijateljske vezi zato želimo z vami deliti večer v družbi gostoljubne in karizmatične družine Suljić in ambicijoznega Chefa Matija Bregeša.

Preverite kaj za vas pripravljata chefa Marko Pavčnik in Matija Bregeš:

MENI
  • Pozdrav iz kuhinje Boškinca in Pavusa
  • Dimljena postrv, bezgov burre blanc, črna redkev in hren
    Pavus
  • Tatarski od jagnjetine, jabolko, gorčica, drobnjak
    Boškinac
  • Ragu suhe hobotnice, divje rastline, jajce
    Boškinac
  • Variacije Krškopoljca, repa
    Pavus
  • Buša (govedo Like), ličke gobe , bor, demiglace
    Boškinac
  • Topinamburjev mousse, mandarina, ajdove kokice in kava
    Pavus

Cena menija: cena 6 hodnega menija z vini je 79€

Jedi Boškinca bodo spremljala tudi vina iz njihove kleti.

Rezervacije obvezne na 03 62 00 723  ali info@pavus.si

JRE DRUŽINA
Biti del JRE družine je prav neverjetno. Bistvo JRE je tudi druženje in povezovanje članov tako znotraj države kot tudi zunaj. Krovna organizacija kot tudi posamezne države organizirajo številne projekte, katerih del smo lahko. Hrvaški del JRE je poleti organizirala »Chefs at the sea«, ko so v deset svojih  restavraciji povabili 10 tujih JRE chefov na gostovanje. Pavus je tako dobil enkratno priložnost, da obišče Boškinac in predstavi svoje jedi. Bilo je odlično. Sklenila so se prijateljstva, ki bi ga želimo predstaviti tudi vam. V goste vabimo ekipo Boškinca, da se vam predstavijo s svojo zgodbo, svojimi edinstvenimi jedmi in tudi svojimi vini.
https://www.jre.eu/en

PREDSTAVIMO BOŠKINAC
Daleč od mestnega hrupa, Boškinac nudi oazo miru. Stoji namreč na meji med vinogradi in gozdom na malem griču nad zeleno dolino polj v okolici Novalje.  Nastal je iz ljubezni do kamna,  soli in vina v skladu z običaji prednikov. Želijo nadaljevati stoletno tradicijo in pokazati svetu kaj vse lahko nudi otok Pag. Gostje tako lahko uživajo v njihovem hotelu, vinski kleti polni vina njihovih vinogradov in tudi v vrhunski restavraciji.
https://www.boskinac.com

DRUŽINA BOŠKINAC ŠULJIČ
Boris Šuljić je legenda Paškega in jadranskega turizma. Kdo še ni slišal za Zrče in Pag? Boris je pravzaprav začetnik ideje Zrće, kot praty plaže, z izgranjo prvega party kluba Kalypso, ki na Pag privabi številne mlade goste, ki potrebujejo pred vsem ugodne storitve in nastanitve. Temu konceptu so sledili mnogi in skozi leta, je koncept malo ušel izpod nadzora saj so se številni ponudniki gostinskih in turističnih storitev preveč prilagodili temu segmentu turizma in nekako pozabili razvijati vzporedne kakovostnejše in raznovrstne turistične ponudbe. Teh na otoku Pag manjka, zato se je Boris odločil za izgradnjo luksuznega mini hotela, vinske kleti in restavracije. Seveda brez pomoči žene Mirele, ki tudi izhaja iz družine, ki se je ukvarjala s turizmom, ne bi šlo.  Lani so hotel temeljito prenovili in osvežili. Tudi sicer se v Novalji pripravljajo številni novi projekti višje kategorije, tako da se za Paški turizem ni bati.
Preberite intervju

RESTAVRACIJA BOŠKINAC
Njihova kulinarika temelji na Paških tradicionalnih jedeh in specialitetah,  ki pa  jih Chef Matija Bregeš ustvari na moderen in kreativen način. Spoštujejo gastronomsko zakladnico z bogato ponudbo rib, jagnjetine, paškimi siri, pršuti, olivnim oljem, zelišči in medom, ki jih redno uvrščajo na jedilni list.

Boris Šuljič pravi, da je filozofija restavracija obdržati enostavnost, ki spoštuje vrhunsko osnovno sestavino in pa reinterpretacija tradicije s kreativnostjo in tehnično dovršenostjo, ki pa jo je potrebno znati brzdati. Nove jedi vsako leto predstavijo februarja. Kreativnost kuhinje je razlog, da se gostje na Pag odpravijo tudi sredi zime in da jim ostane v spominu po nepozabnih krožnikih in doživetjih. Restavracija pa ni na voljo le hotelskim gostom, ampak seveda vsem dobrojedcem. Restavracijo priporočajo številni vodiči kot so Michelin, Gault &  Millau in drugi. So aktivni del združenja JRE.

VINSKA HIŠA BOŠKINAC
Vinska klet je vedno bila osnova družine Šuljić – Boškinac. Menjale so se vrste grozdja, generacije, posodobili načini pridelave, vendar pa so vinogradi kot nekoč, tudi danes ostali izvor preživetja in tehniko pridelave vina so negovali stoletja. Ostati na kamenju in nasipu, nadaljevati po stopinjah prednikov je vedno bil način življenja te družine od dedka do vnuka. Tako so leta 2000 zgradili novo vinsko klet in posadili nov vinograd (5ha)

Rdeča vina kleti Boškinac se vedno uvrščajo v vrh med najboljša rdeča hrvaška vina in so prejemniki številnih priznaj. Bela vina pa predstavljajo posebnost, ko spajajo avtohtone in svetovne sorte. Njihova vina se točijo v večini najboljših restavracijah Hrvaške.

HOTEL BOŠKINAC
Bivanje v hotelu je prava aroma terapija, saj je obkrožen z borovci, zalivskim rastlinjem, timijanom, meto, žajbljem in ostalim mediteranskimi rožami in rastlinami. Številne terase in baldahini nudijo kotičke za zasebnost in poležavanje ob bazenu ter uživanje v vrhunskih obrokih od zajtrka do večerje. Vaša gostitelja Mirela in Boris Šuljić sta neverjetno gostoljubna in vedno v pomoč.  Hotel Boškinac je prejemnik priznanja Plavi Cvijet Hrvaške Turistične Zveze, prejemnik prvega Adriana v leto 2007 za najboljši mali hotel v Hrvaški. So tudi prejemniki nagrade za posebne prispevki pri oblikovanju avtohtonega hotelskega ambienta, kot tudi številnih lokalnih priznanj za doprinose v turizmu.

Galerija slik iz dogodka

Prihajajoči dogodki

Prihajajoči dogodki

Napovedujemo kar nekaj dogodkov v prihodnjih mesecih: Divji kulinarični večer, Cocktail show cooking, JRE sosed,.. preberite več tukaj.

PIKNIKovanje KRESovanje

PIKNIKovanje KRESovanje

Tokratna misija je spremeniti, začiniti in narediti piknik jedi kar se da vznemirljive in zabavne. Poglej meni in rezerviraj čisto drugačne jedi, kot ste jih bili vajeni!

Spletni nakup darilnega bona

Spletni nakup darilnega bona

Podarite doživetje! Kulinarično doživetje v grajskem ambientu ali kuharski tečaj z Markom Pavčnikom
Hitro in enostavno do darila v vaš e-predal ali po pošti.

Nova ocena

Nova ocena

Ponovno sta na s obiskala Uroš in Violeta Mencinger iz kulinaričnega portala VIVI.

Bodite vedno obveščeni!

Naročite se na naše kulinarične novice in ničesar ne zamudite.

Evropski sklad za regionalni razvoj