Novice

DIVJI KULINARIČNI VEČER

V četrtek 25.5.2023 ob 18.30 bomo že 12. zapored pripravili kulinarični večer s poudarkom na Divji hrani. Tokrat smo v goste povabili kuharskega divjaka Jakoba Pintarja iz ljubljanskega Tabara in vinsko klet Mlečnik iz Vipave, ki nas že vrsto let navdušuje z naravnimi vini. 

ZAKAJ TABAR in chef Jakob Pintar?

Ker dostikrat zavijemo ravno tja, ko smo v Ljubljani, ker so njegove jedi nenavadne in navdušujoče, ker je del naše JRE družine, ker so ga opazili številni, tudi na lestvici The worlds 50 best in ga uvrstili na njihovo Discovery listo. V reviji Falstaf so zapisali, da se v TABARu najde najbolj vznemirljiva kulinarika v Ljubljani in da je zelo primeren lokal za odkrivanje cele vrste Slovenskih vin. New York Times je zapisal, da so obiskovalci Tabarja že skoraj kult, lastnik TaBara pa je zapisal, da bi vsaka kuhinja morala imeti chefa kot je Jakob Pintar. Nekoga, ki je hkrati vodja in učitelj ter oseba, ki bi dala vse za ekipo. Jakob ima nekaj odličnih izkušenj iz tujine npr. Steiereck chefa  Heinza Reitbauerja, Maze chefa Gordona Ramsaya in celo L’Atelier chefa Joel Robuchon. In še zadnji razlog, ker me zanima, kaj bo skuhal z divjo hrano.

https://tabar.si/

 

ŠE NEKAJ O VINSKI HIŠI MLEČNIK

Portal O vinu o Mlečnikovi hiše piše sledeče: »Mlečnikova ekološka kmetija leži na zahodnem robu Vipavske doline, v Bukovici, nedaleč od Nove Gorice. Nesporni gospodar kmetije je bil do nedavnega Valter Mlečnik, član majhne skupine slovenskih vinarjev z obeh strani meje, ki jo je sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja vodil Joško Gravner in ki je najbolj zaslužna za prerod maceriranih belih vin, torej belih vin, pridelanih s postopkom podaljšane maceracije. Danes jim pravimo oranžna vina….Danes sta na kmetiji v Bukovici pravzaprav dva gospodarja, a je predaja lente v polnem teku. Z očeta na sina, z Valterja na Klemna, kot je šlo tudi v preteklosti, saj se Mlečnikovi z vinom pečajo »od nekdaj«.«

Nadaljujte branje tukaj https://www.ovinu.si/890/Vinar-tedna-Klemen-Mlecnik ali obiščite njihovo spletno stran http://www.mlecnik.eu/

Menu
Divje zeli in solate na mariniranem krompirju s fermentirano zelenjavo, panceta
Chef Jakob Pintar
¤¤¤
Glavina divje svinje z vodo divjih gob
Chef Jakob Pintar
¤¤¤
Skuša, beli beluši, bezgova tempura, lešnikov pire
Chef Marko Pavčnik
¤¤¤
Tortelini s smreko, omaka dišeče perle, lisičke, prah smreke, hremelika
Chef Marko Pavčnik
¤¤¤
Mlečni kozlicek s kozjim mlekom, mladim grahom in redkvico
Chef Jakob Pintar
¤¤¤
Zajčja detelja, brinjev brijoš, jagodičevje, borovi popki in borova granita
Chef Marko Pavčnik



Cena 6 hodnega menija z vinsko spremjavo je 85€ na osebo.

Večer se prične ob 18.30 na četrtek, 25.5.2023

Vljudno prosimo, da rezervirate na tej povezavi https://pavus.superbexperience.com/ Za vsa vprašanja smo na voljo 03 62 00 723

Opomba: Diete je možno označiti, vendar imejte v mislih, da je menu fiksen in da lahko nudimo le omejn razpon diet (vegetarinsko, lakto in gluten) Veganski menu ta večer ni možen.

Prihajajoči dogodki

Prihajajoči dogodki

Napovedujemo kar nekaj dogodkov v prihodnjih mesecih: Divji kulinarični večer, Cocktail show cooking, JRE sosed,.. preberite več tukaj.

PIKNIKovanje KRESovanje

PIKNIKovanje KRESovanje

Tokratna misija je spremeniti, začiniti in narediti piknik jedi kar se da vznemirljive in zabavne. Poglej meni in rezerviraj čisto drugačne jedi, kot ste jih bili vajeni!

Spletni nakup darilnega bona

Spletni nakup darilnega bona

Podarite doživetje! Kulinarično doživetje v grajskem ambientu ali kuharski tečaj z Markom Pavčnikom
Hitro in enostavno do darila v vaš e-predal ali po pošti.

Nova ocena

Nova ocena

Ponovno sta na s obiskala Uroš in Violeta Mencinger iz kulinaričnega portala VIVI.

Bodite vedno obveščeni!

Naročite se na naše kulinarične novice in ničesar ne zamudite.

Evropski sklad za regionalni razvoj