Nedelova gostilna 2012 - Najboljše v Sloveniji
Nova slovenska kuhinja
Za vsako restavracijo je zelo pomembno kaj in koliko se o njej piše. Ko lastnik restavracije izve, da je v nekem mediju članek, ki ocenjuje njegovo delo, je soočen s celo paleto mešanih občutkov. Po eni strani veselje, da se piše, po drugi skrb, kaj se bo pisalo. Ocenjevalci prihajajo namreč anonimono. Sledi mrzlično iskanje na internetu, čakanje pred prodajalno časopisov v zgodnjih jutranjuh urah....
Enako smo se počutili, ko smo v NeDelu zasledili, da bo prihodnji članek zakoncev Mencinger namenjen nam. Minilo je dolgih nekaj dni. Rubrika ima namreč izredno visoko branost med dobrojedci. Zelo smo bili veseli pozitivnega odziva, saj smo prejeli pet sončkov (od šestih). Kaj točno se jima je zapisalo ob koržnikih Marka Pavčnika - si lahko preberte tukaj
http://www.rad-dobrojem.si/index.php?key=oceart&id=390
Mencingerjeva sta najboljše restavracije in gostilne zbrala v knjigo Nedelove gostilne 2012 in jo predstavila na prireditvi, kamor smo bili povabljeni tudi mi. Na naše veliko presenečenje smo prejeli znak Nedelova gostilna 2012 - Najboljše v Sloveniji, ki ga ima le še 15 drugih restavraciji v Sloveniji. Marko Pavčnik pa je med 10 najboljšimi chefi v Sloveniji, na kar smo izredno ponosni.
Oceno Mladine in ostale prispevke iz raznih medijev, si lahko preberete v rubriki "Drugi o nas".
Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.
Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.
Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.
Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:
Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).
Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.
Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.
Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.
Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.
Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.
Restavracija Pavus