Novice

VSE NAJBOLJŠE PAVUS!! 10 let

VSE NAJBOLJŠE PAVUS
10 let

 Na današnji dan pred 10 leti smo prvič odprli Pavusova vrata (14.4.2011). Polni pričakovanj in upanja smo zrli v prihodnost, vendar brez podjetniških izkušenj in z zelo malo svojih gostov. Veliko ljudi ni verjelo, da nam lahko uspe na tej lokaciji ali pa jih je bilo strah za nas. Se je pa našlo tistih nekaj malo, ki ste verjeli, da znamo in zmoremo. Hvaležna sva bila takratni lastnici gradu Pivovarni Laško, za to priložnost in Miranu Ojsteršku, ki nas je povezal. Začeti na svoje so bile najine sanje in priložnosti enostavno nisva mogla zavrniti.


Priznam, da je bilo prvo leto hudičevo težko in upam, da nikoli več ne bo tako zahtevno.  Počasi pa so se stvari postopoma začele odvijati. Gradili smo svojo ekipo, pridobivali smo nove goste in z njimi vzpostavljali pristen stik. Kmalu so nas prepoznali tudi kulinarični kritiki in razširili dober glas o nas in zato smo jim hvaležni. Kmalu je prišlo tudi članstvo v društvu JRE, na katerega smo tudi zelo ponosni, saj smo lahko postali del mednarodnih projektov in pripomogli k promociji restavracije in Slovenije tudi v tujini. Prišli so tudi TV nastopi , ki so prav tako pripomogli k prepoznavnosti naše restavracije, zato hvala POP TV – bilo je res zabavno :-)

Ko smo naleteli na problem lastništva gradu, je celo Laško dvignilo svoj glas neodobravanja in občina je res aktivno pristopila k reševanju situacije. Resnična hvala vsem na Občini in na DSU, ki so pripomogli k temu, da smo problem uspešno rešili.

Tudi na naši lokalni turistični organizaciji STIK Laško so prepoznali naše kvalitete in nas vključili v turistično promocijo, tudi s Turističnim društvom tudi sodelujemo pri projektih. Hvala vsem, ki se trudite za prepoznavnost in kvaliteto našega kraja.

Velik hvala vsem dobaviteljem. Zavedamo se, da ni najlažje prenašati naše zahtevnosti in doslednosti, ampak na koncu se vsi zavedamo, da skupaj postajamo vedno boljši.

Vendar pa so za nas najpomembnejše dve stvari in to je zadovoljna ekipa in zadovoljen gost. V mojem poklicnem življenju se vedno trudim, da so to dve skupine ljudi, ki so na prvem mestu. Zato je vedno prva in zadnja misel, kaj narediti, da bodo vsi, kar se le da, zadovoljni.

Zato velika hvala Mitji, Damjanu, Luku, Tomažu in Ireni, da so z nami. Veliko je tudi bivših zaposlenih in večina njih, je v našem podjetju pustila svoj pečat in tudi njim hvala za dobro opravljeno delo in vse napore, ki ste jih vložili za napredek naše restavracije.

Seveda pa brez vas, dragi gostje, ne bi imel česa pisati danes. Brez vas, ni nas. In več kot vas je, bolj zabavno je. 1000x hvala vam, da nas obiskujete. Dajete nam energijo in veseli smo, da uspemo vedno znova nahraniti vašo radovednost in vam omogočiti, da z nami preživite lepe trenutke  in včasih tudi pomembne prelomnice vašega življenja. Hvala za zaupanje.

Seveda pa je največja zahvala namenjena moji ženi Katji in otrokoma, ki nesebično podpirajo moje ideje, zamisli in norosti. Z vami ima vse smisel in prihodnost in zato sem vam iskreno hvaležen.

Še veliko veliko vas je, ki vas nismo omenili, ampak ste res pomemben del naše zgodbe. Hvala prijatelji, družina, moji chefi... Vsi si pomagamo, delimo izkušnje, svetujemo ali pa se zgolj poslušamo in se podpiramo. Vaša podpora mi veliko pomeni.

Ko gledam nazaj na teh 10 let, moram reči, da se je zgodilo veliko lepega, veliko novih prijateljstev, veliko prijetnih večerov v vaši družbi in kar je najpomembnejše, ostala je strast. Ugotovil sem, da nas je neurejeno lastništvo kar oviralo oziroma nam ni omogočalo kvalitetnega načrtovanja prihodnosti. Zdaj, ko je to končno urejeno, pa smo dobili jasne cilje in vizijo za naprej.  

p.s.

Nekaj malega o trenutni situaciji: Kljub zahtevnim razmeram, ki trenutno pestijo našo branžo, ostajamo zelo pozitivni in fokusirani v prihodnost. Trenutno poteka energetska sanacija gradu. Prav tako smo se odločili, da bomo olepšali, izboljšali in prenovili nekatere točke. Vse z namenom, da povečamo udobje gostov in izgled gradu. V kuhinji že snujemo nov in kreativen menu poln divjih sestavin, ki ga boste lahko poskusili v mesecu maju.

ZAPOSLIMO KUHARJA

ZAPOSLIMO KUHARJA

V našo ekipo bomo sprejeli novega člana. Kaj vam nudimo in kaj zahtevamo preverite tukaj.

POSEBNO OBVESTILO BON 21

POSEBNO OBVESTILO BON 21

Najnovejše turistične bone BON21 lahko koristite pri nas. Dokumentacijo je potrebno urediti še pred vašim obiskom. Več informaciji dobite v tej novici.

VSE NAJBOLJŠE PAVUS!! 10 let

VSE NAJBOLJŠE PAVUS!! 10 let

Misli Chefa Marka Pavčnika ob 10. obletnici restavracije Pavus

Bodite vedno obveščeni!

Naročite se na naše kulinarične novice in ničesar ne zamudite.

Evropski sklad za regionalni razvoj