Kulinarika

Restavracija Pavus predstavlja lokalno, sezonsko, kreativno kulinariko, zato jedilne liste spreminjamo z letnimi časi.

Naša filozofija je skozi lokalno nabrane surovine s sodobnimi kuharskimi tehnikami pričarati gostom nepozabne kreacije. Ustvarjamo novo slovensko kuhinjo na meji med mestom in naravo, za srednjeveškim obzidjem se dviga Grad Tabor.

Pavus vinoteko sestavljajo skrbno izbrana lokalna in globalna vina. Vinska karta šteje približno 150 etiket. Vsaka steklenica vina je zgodba zase, a skupaj z našimi kulinaričnimi kreacijami pišemo zgodbo prihodnost.

Surovine pridobivamo od lokalnih pridelovalcev hrane ali pa se kar sami odpravimo na sprehod v bližnji gozd, kjer z gozdnimi plodovi in darovi narave ustvarjamo kreacije, ki premagajo običajnost. Narava je naša inspiracija.

Bodite vedno obveščeni!

Naročite se na naše kulinarične novice in ničesar ne zamudite.

Evropski sklad za regionalni razvoj