Večer okusov: Sladkozvočje

četrtek, 19. 6. 2014, ob 19. uri: Gost večera okusov: Gorazd Potočnik - Gox, eden najboljših slaščičarjev v Sloveniji, ki se seveda spogleduje tudi s kuhinjo.

Za vas bosta tokrat v Pavusovi kuhinji "sladkozvočje" ustvarjala Marko Pavčnik in eden najboljših slaščičarjev v Sloveniji, Gorazd Potočnik - GOX. Njegovo spogledovanje s kuhinjo ni prav nič nedolžno, zato verjamemo, da bo večer okusov  s sprehodom po meji vrhunskih jedi in nepozabnih sladic od hoda do hoda resnično izzival vaše brbončice. Da boste resnično sproščeni in zadoščeni bo na grajskem dvorišču z izborom pravih francoskih šampanjcev, portov in
sherijev poskrbel Stanislav Trlep, piko na "i" pa bo postavil Jože Pavkovič (Scandinavian Tobacco Group) z izborom cigar.

Kje je meja ?

Večer z Goxom bo posvečen iskanju ravnovesja. Kaj je sladica in kaj je jed? Kaj je delikatesa? Kje so sladki okusi v ostalih jedeh? Kako jih kombinirati?

Gox in Marko

V življenju je pač tako, da se je potrebno ves čas izobraževati. Tako se je Marko udeležil slaščičarskega izobraževanja in takoj ugotovil, da podobno razmišljata, da sta podobno strastna do kuhinje, okusov.... oba natančna, oba pripravljena deliti znanje... Večkrat sta se še srečala na raznih izobraževanjih, ekskurzijah in seveda na letnem kuhaskem pikniku. Zdaj ko sta oba na svojem, je seveda skrajni čas, da naredita tudi skupen večer.

Marko pravi, da je Gox med najboljšimi slaščičarji v Sloveniji, večkrat pa nam je "zaseno" dokazal, da je tudi izjemno dober kuhar. Čas je, da se pokaže in prav zanimivo bo delati ta sproščeni večer "na meji".

Gox

Obiskoval je srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Ljubljani. Leta 2000 se je prijavil na razpis podjetja Rustika, kjer je hitro napredoval. S šefom sta zastavila vse sladice in Rustika je kmalu zaslovela po izredno dobrih tortah in sladicah. Razmere so zahtevale, da nekdo prevzame vodenje in tako je Gorazd pri svojih 21 letih postal vodja enote.

Po nekaj letih je potreboval spremembo, zato je presedlal v Kaval Group, kjer je pomagal zasnovati in razviti slaščičarno Lolita in tudi tu ostal kar nekaj let.

Ker se je ves čas malo ukvarjal tudi z vodenjem seminarjev in izobraževanjem, je začutil, da bi nekaj časa rad delal samo to... tako je sedaj "free lancer" oz.  se je lotil samostojne poti - svojem podjetju je nadel ime Sladkozvočje, ki smo si ga izposodili tudi za naslov skupnega večera. Še bolj intenzivno vodi seminarje in izobražuje tudi v samih slaščičarnah, ki so potrebne prevetritve ponudbe in morda nekaj potrebujejo pomoč pri izobraževanju kadra. Poti ga vodijo tudi čez mejo. Nekaj v Avstriji, zadnje čase pa zelo intenzivno tudi v Sarajevu, kjer prirpavlja tudi večji projekt o katerem je še zelo skrivnosten.

Če ste gledali Skritega šefa, pa ga tako ali tako poznate, saj je bil tam glavni za .. (kaj drugega kot) sladice.

Gox pravi, da takšnega večera še ni nikoli delal. Komaj čaka, saj pričakuje, da mu bo adrenalin poskočil na najvišjo raven in mu dal nov zalet pri njegovem delu.

Stanislav Trlep

Gre za družinsko podjetje. Z uvozom vin se je Stanislav Terlep pričel ukvarjati leta 1993.

Vina, ki jih uvažajo so izbrana skrbno in s previdnostjo. Nikakor ne zagovarjajo uvoza cenenih vin iz t.i. dežel novega sveta, ker mislimo, da taka vina ne pripomorejo k napredku. So pa prepričani, da lahko vrhunska tuja vina, z dobrimi cenami ustvarijo konkurenčno ozračje v Sloveniji. To je po našem mnenju vsaj na področju rdečih suhih vin preozko.

Stanislav Terlep je že lep del svojega življenja povezan z vinom. Ta povezava se je začela že v študentskih letih, ko je pričel z delom na ljubljanskem vinskem sejmu. Kot projektni vodja je med leti 1980 in 1993 vodil ljubljanski vinski sejem in tudi ljubljansko vinsko ocenjevanje hkrati. Med njegovim vodstvom je vinsko ocenjevanje pridobilo licenco O.I.V in je bilo edino vinsko ocenjevanje zunaj Evropske unije s tako licenco. V letih od 1980 do 1993 je bilo število vzorcev na vinskem ocenjevanju le eno leto nižje od 1000.

Od leta 1993 do danes je g. Terlep predstavnik Münchenskega sejma, enega izmed petih največjih sejmov v Nemčiji.

Da ne bi popolnoma izgubil stika z vinom, je po odhodu z Ljubljanskega sejma začel sodelovati s Paulom Robertom Blomom, nizozemskim kraljevim dobaviteljem.

Cigare - novo v naši ponudbi

Novost v naši ponudbi... da boste vedeli kaj vse vam je na voljo, smo se odločili, da vam jih predstavimo prav na tem večeru.

Pridružite se nam

Če ste za zabaven, sproščen, funky, poleten večer na grajskem dvorišču, če radi raziskujete okuse in če radi raziskujete meje, potem se nam pridružite.

Cena večera: 35,00 EUR in vključuje 8 hodni menu, vključno z spremljavo šampanjcev, penine, porotov in sherrijev ter cigaro.

Rezervacije obvezne na 03 62 00 723

 



Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Restavracija Pavus