KULINARIČNI VEČER Z MULITOM

28. novembra 2015, ob 19.00 uri v restavraciji Pavus

Kulinarični večer v sodelovanju Vinske znamke MULIT Goriška Brda in chefom Markom Pavčnikom. Edinstven enogastronomski večer s poudarkom na vinih starejših letnikov in odlične kulinarike.
 
Vabimo vas, da se nam pridružite v soboto, 28. novembra 2015, ob 19.00 uri v restavraciji Pavus na Gradu Tabor v Laškem.
 
V večeru, kjer se bomo sprehodili po vinorodnem okolišu Goriška Brda od letnika
2000 naprej, ob posebej za to priložnost pripravljeni kulinariki, bomo z vami:
-Marko Pavčnik, chef
- Boleslav Prinčič, MULIT Goriška Brda
- Tomaž Sršen, povezovalec večera
 
Rezervacije obvezne na 03 62 00 723
Cena doživetja: 55,00 € (6 vin in 6 hodov)
 
MULIT
 
Naslonjeni na izročilo evolucije, truditi se interpretirati in razumeti naravo in v tem smislu razvijati kulturo, so prepričanja, ki so jih vodila v projekt Mulit, ki se je začel na Kmetiji Prinčič leta 1997. Osnovno vodilo se skriva v ideji, da  lahko iz sortnega nabora vinograda v Vipolžah predstavijo vino namenjeno razpoznavanju briškega vinorodnega okoliša.

Briška »opoka«, kot domačini imenujemo flišne kamnine, je razkrila življenje izpred 250 milijonov let. Vrsta fosilnih ostankov, katerih najdišča najdemo prav v Vipolžah, nam pripovedujejo zgodbo o življenju. Pri enemu izmed njih, t.i. nummulitesu, so tudi črpali navdih za ime Mulit.
 
Vsaka letina pod vplivom spreminjajočih vremenskih pogojev ponuja tista zaželena nihanja, ki oblikujejo značilnosti vina in s tem letnika. Po drugi strani pa verjamejo tudi, da se skozi različne letnike prikaže kletarjeva nota, ki zaznamuje stil vina. O tem zanimivem povezovanju, iskanju skupnih značilnosti med letniki bodo spregovorili naši sogovorniki.
 
http://www.mulit.si
 
KAKŠEN MENU PRIPRAVLJAM?
 
Na zadnjem kulinaričnem večeru sem odkrival uporabnost sestavin, ki jih morda običajno zavržemo in pri temu sledil francoskemu stilu kuhanja.
 
Tokrat pa me je odneslo v drugam. Velik povdarek bo na letnem času s pridihom divje hrane. Poigravam se z različni tehnikami priprave zelenjave, najbolj pa me je navdušila čebula in njena večplastnost - toliko različnih okusov iz ene same vrste zelenjave.
 
Dimljena postrv, juha dimljene postrvi,
kaviar, ožgan por, redkev
¤¤¤
Jelenov file, kostanjev pire,
smrekova majoneza, črni oreh, gozdna deteljica
¤¤¤
5xčebula z jajcem
Bistra čebulna juha, čebulni pire, konfitirana čebula,
ocvrta čebula, čebulni pepel, poširano jajce
¤¤¤
Cvetačni pire, cvetačni kuskus, cvetačne kocke,
piščančja krila, suhe slive in sherry omaka
¤¤¤
Volovski rumpsteak zorjen 45 dni,
kanelon pregrete smetane, pečen pastinjak, pečena šalotka
¤¤¤
Sladoled bučnic, bučni čips, polkandirana buča,
buča v mandarinini marinadi, granita mandarine
 

TOMAŽ SRŠEN

Večer bo povezoval Tomaž Sršen - odgovorni urednik in glavni avtor revije Dolce Vita, ki je začela izhajati leta 2009 kot priloga Financam, od leta 2012 pa povsem samostojno. V preteklosti je za revijo Finance (3 leta) in časopis NeDelo (10 let) ocenjeval restavracije in vina. Še pred tem pa delal tudi na radiju, tako da se resnično ni bati, da ta večer ne bi bil zanimiv tudi po tej plati.

 


Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Restavracija Pavus