Kulinarični večer Jagodic & Pavčnik

Chef Marko Pavčnik v goste vabi ljudi, ki ga navdušujejo. Svoje spretnosti vam bosta pokazala dva med najboljšimi, Marko Pavčnik in Igor Jagodic. Če želite izvedeti, kakšno kulinarično zgodbo bosta  spletla dva vrhunska chefa, morate biti zraven.

Rezervirajte pravočasno in uživajte v nepozabnem večeru!

Za uvod v praznični december bo poskrbela vinska klet Radgona, s svojimi vrhunskimi peninami in vini. Več o kleti lahko najdete na povezavi   http://www.radgonske-gorice.si/

Večerja šestih vrhunskih jedi vključno z vinsko spremljavo pri vsaki jedi 48,00€

Rezervacije sprejemamo na telefon 03 62 00 723 ali 051 614 664.

 

In kdo je chef Igor Jagodic?

"Igor je eden od chefov, ki me je v zadnjem času najbolj navdušil", pravi Marko.

Igor Jagodic, sicer poročen in oče dveh otrok, se je rodil leta 1976 v Kranju. Po srednji šoli za gostinstvo in turizem Bled je nadaljeval študij na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem na Bledu, kjer je leta 1998 diplomiral kot organizator poslovanja v gostinstvu. Najprej se je zaposlil v Protokolarnem servisu JGZ Brdo pri Kranju, nato je bil vodja kuhinje v Hotelu Lev v Ljubljani ter v Hotelih Astoria in Grand Hotel Toplice na Bledu.

Zadnjih nekaj let je skrbel za kulinariko v znani restavraciji Vile Bled in jo popeljal do visokih ocen kulinaričnega ocenjevalca Uroša Mancingerja - 5 sončkov seveda in to v kraju z največ sončki v Sloveniji. Tudi sicer je  Igor nosilec najodmevnejših odličij s slovenskih in mednarodnih kuharskih tekmovanj. Je član nacionalne slovenske ekipe Društva kuharjev in slaščičarjev. Tako sta z Markom večkrat tekmovala skupaj proti svetu na mednarodnih kulinaričnih tekmovanjih, pa tudi drug proti drugem na domačih tleh... zdrava tekmovalnost, ki chefe motivira, da pokažejo največ, Slovensko kulinariko pa dvigajo v višave.

Svoj prosti čas izven sezone je preživljal tudi v znanih restavracijah po svetu - med drugim tudi v Nomi, ki je 1. na SanPallegrinovi lestvici najboljših 100 restavraciji na svetu že tretjič po vrsti. Med drugim se je v zadnjih letih izpopolnjeval pri Alainu Ducasse-u,  in v restavraciji Schloss Lerbach v Nemčiji.

Kulinarični kritiki tako Marka kot tudi Igorja, uvrščajo med najboljše v Sloveniji, zato lahko pričakujemo res dobro kulinariko.

V restavraciji Pavus smo že v nestrpnem pričakovanju kulinaričnega doživetja, ki ga bosta spletla dva med najboljšimi.

 

 

Menu:

,,Postrvji tatar,,
Tatar postrvi z zelišči, tatar postrvi ocvrt v panko drobtinah, kaviar postrvi, pire pastinaka, pena hrena wasabi, zelišča
*
Dimljena svinjska prata, orehov pire, vitlof,jabolka in gorgonzola,
*
Račji ravioli z zimskimi začimbami, bučna krema s pomarančo ter jabolčni čips in jabolčna redukcija
*
Krompir nadevan z rumenjakom, mousselline krompirja z oljem tartufov, redukcija portovca, tartufi in krebuljica
*
Variacija kunca: polnjen kunčji vile file, kanelon s kunčjim bolonezom, hrustljava kunčeva krogljica s pehtranom in topinambur
*
Mousse mlečne čokolade z ajdovim krhkim testom, espuma bele čokolade, žele hruške pečene v karamelu, karamelni sladoled, prah bele čokolade

 

Lepo vabljeni!

 



Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Restavracija Pavus