KULINARIČNI VEČER: DIVJE 2018

Chef Marko Pavčnik je v goste povabil Chefa Luka Koširja, ki sicer kuha v Brunarici Grič blizu Horjula.

Chef Marko Pavčnik se je odločil narediti serijo kuharskih večerov z mladimi chefi generacije, ki prihaja. Kot prvega je v goste povabil mladega Chefa Luka Koširja, ki sicer ustvarja v Brunarici Grič blizu Horjula. Luka ni le najvidnejši predstavnik nove generacije, je tudi izjemen poznavalec tako tehnik kot sestavin in Marko izjemno ceni njegove vrhunske kulinarične kreacije. 

Če ste naš gost potem že poznate izraz DIVJA HRANA. Naš Chef Marko Pavčnik se namreč skozi vse leto trudi, da v svoje jedi vplete veliko elementov divje hrane, saj je trdno prepričan, da divja hrana ni le zakladnica hranljivih snovi, ampak tudi novih okusov in tekstur. Ker tudi Luki Koširju divja hrana ni tuja, se nam obeta zanimiv četrtkov večer.  10.5. 2018 se nam lahko pridružite ob 19.00 uri in okusite kaj vse sta Marko in Luka "na novo" odkrila. Vsak bo ustvaril tri krožnike, ki jih bodo spremljala izjemna vina Vinske kleti Marof, ki je ena od najkvalitetnejših vinskih kleti na Štajerskem. 

Več informacij sledi..zaenkrat pa si shranite datum 10.5.2018 ob 19.uri ali še bolje, kar rezervirajte svojo mizo. 03 62 00 723

Cena 6 hodnega menija je 58€.



Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Restavracija Pavus