Kuharski tečaji

V restavraciji Pavus, pa tudi drugje po Sloveniji, chef  Marko Pavčnik izvaja kuharske tečaje. Spremljajte našo spletno stran ali pa se prijavite na naše novičke, da boste redno obveščeni (spodaj desno).

Tečaji, ki jih izvajamo pri nas na gradu, so večinoma ob ponedeljkih in torkih (ko je restavracija zaprta). Termine razpisujemo sproti glede na ostale Markove obveznosti (izobraževanje na terenu,  gostovanja,..). Teme so različne: meso, ribe, testenine, jesenko zimski menu,... Kuhanje se začne ob 16.00 uri in traja 3 do 4 ure, potem sledi večerja za tečajnike in morebitne povabljene s strani tečajnikov (ob doplačilu 30€).

Za kuharske tečaje je možno kupiti tudi darilni bon, obdarjenec pa potem sam izbere tečaj glede na razpisane teme.

Vse zainteresirane vabimo, da se prijavijo na info@pavus.si

____________________

Update 5.4.17 ob 15.00

Tečaj v torek, 25.4. je razprodan, lahko se vpišete na čakalno listo

Imamo tudi nov datum ponedeljek, 8.5.2017

____________________

NOVICA

Kuharski tečaj SPOMLADNSKI MENU Z ELEMENTI DIVJE HRANE
 
KDAJ? Torek, 25.4.2016 ob 16.00
TEMA TEČAJA: 5 hodni spomladanski meni z elementi divje hrane
KJE: restavracija Pavus – Grad Tabor Laško
 
OKVIRNI PROGRAM:
- dobrodošlica: 16.00
 -nabiranje divjih sestavin v okolici – predstavitev že nabranih
 -kuhanje
 -ob 20.00 začetek večerje za tečajnike in morebitne goste, ki jih boste povabili (on doplačilu). Vse kar bomo pripravljali, bomo tudi skupaj servirali na krožnike. Zraven postrežemo tudi s kakšnim kozarcem vina.
 
Cena tečaja : 100€ oz. darilni bon
 

KAJ BOMO PRIPRAVLJALI?

Postrvin sašimi z belim beluši in hrenom
¤¤¤
Poširano jajce z zeliščno-holandsko omako in tempuro divjih zelišč
¤¤¤
Ješprenova rižota z divjim hmeljem in koprivo ter slanino krškopoljca
¤¤¤
Steak svinjskega hrbta, maslo z divjim pastinjakom, čemaževa polenta, zeleni beluši
¤¤¤
Pavlova z bezgovo kremo in mariniranimi jagodami z meto.

V kolikor ste zainteresirani mi sporočite
-              ime in priimek
-              telefonska številka
-              e-mail
-              način plačila (darilni bon ali avans na TRR)
Po prvi prijavi vam pošljem informacije potrebne za nakazilo. Več informaciji in prijave na 041 264 478 ali info@pavus.si
 

__________________________________________________________________

NOVICA 15.12.2016

Update: 15.12. 2016 10:0: Tečaj 17.1. trentuno poln - prijavite se na čakalno listo

Update: 15.12. 2016 13:32: Tečaj 10.1. trentuno poln - prijavite se na čakalno listo

Update: 20.12. 2016 9:13: Tečaj 10.1. trentuno poln - prijavite se na čakalno listo

Kuharski tečaj MESO 2

Naj vas naslov ne premoti, na tečaj se lahko prijavite vsi, tudi če niste bili na prvem tečaju. Poziv vsem, še posebej pa tistim, ki imate darilni bon, da se prijavite pravočasno.

Program kuharskega tečaja MESO 2
 
Vrhunski gourmet burger
-              kakšno meso in kako speči
-              dodatki in omake
 
Izkoščičen in polnjen cel piščanec  z azijskim pridihom
 
Telečja krača, ki se topi v ustih
 
Goveji tatar
-              tradicionalni in
-              v novi preobleki
 
Svinjski hrbet in file – sočno in okusno
-              polnjen in zavit v mrežico
-              z gamberi in šitaki
 
Cena tečaja 100€
 
Tečaj bo v torek 17.1.2017 ob 16.00 uri in kot po navadi kuhanje traja tja do 19.30-20.00 potem pa sledi večerja na katero lahko povabite goste prosti doplačilu 30€.
 
V ceno vključena tudi pijača (v omejenih količinah) in recepti. Prijave sprejemamo na info@pavus.si ali pa 041 264 478 (Katja) Število mest je omejeno.
 
Kuharski tečaj lahko podarite kot darilo z darilnim bonom, ki obdarjencu omogoča, da se prijavi na katerikoli tečaj. Seveda tečaj predstavlja tudi izvrsten teambuilding za vašo ekipo.

__________________________________________________________________

NOVICA 25.11.2016

Nov datum za tečaj: Hrana, ki pogreje

V torek 6.12.2016 pripravljamo ponovitev  kuharskega tečaja z Markom Pavčnikom v naši bazni restavraciji Pavus Grad Laško. Začenjamo ob 16.00. Kuhali bomo jesenko zimske jedi - Hrano, ki pogreje. Program tečaja:

Prihod ob 16.00

Kuhanje 16.10-19.30

Večerja: 19.45

Kaj bomo kuhali?

Rdeča pesa, hrenov sir, dimljena postrv in orehi
¤¤¤
Ajdova juha z gobovim ravijolom
¤¤¤
Arborio rižota z radičem, pinjolami, panceto in rdečim vinom
¤¤¤
Počasi pečeno svinjsko pleče z različnimi prilogami (družinsko kosilo)
¤¤¤
Mille foglie s cimetom in hruško

Vse zainteresirane vabimo, da se prijavijo na info@pavus.si

__________________________________________________________________

NOVICA 25.11.2016

Tečaj Hran ki pogreje 29.11.2016 razprodan

__________________________________________________________________

NOVICA 8.11.2016

SAVE THE DATE - 29-11-2016 Hrana, ki pogreje

V torek 29.11.2016 pripravljamo kuharski tečaj z Markom Pavčnikom v naši bazni restavraciji Pavus Grad Laško. Začenjamo ob 16.00. Kuhali bomo jesenko zimske jedi - Hrano, ki pogreje. Točen seznam jedi vam sporočimo naknadno.

Vse zainteresirane vabimo, da se prijavijo na info@pavus.si

__________________________________________________________________

NOVICA 12.4.16 ob 15.25

V okviru DIVJEGA MESECA organiziramo skupaj z revijo Dober tek kuharski tečaj z Dariom Cortesejem. V čast nam je, da na gradu gostimo strokovnajka za divjo hrano in avtorja dveh knjižnjih uspešnic.

Več o tečaju na spodnji povezavi.

http://www.dobertek.com/tecajilink.html

 

Več o avtorju:

http://www.divjahrana.si/knjige/divja-hrana

 

 

__________________________________________________________________

NOVICA 2.4.16 ob 22.22

Kuharski tečaj SPOMLADNSKI MENU Z ELEMENTI DIVJE HRANE
KDAJ? Torek, 12.4.2016 ob 16.00
TEMA TEČAJA: 5 hodni spomladanski meni z elementi divje hrane
KJE: restavracija Pavus – Grad Tabor Laško
 
OKVIRNI PROGRAM:
- dobrodošlica: 16.00
 -nabiranje divjih sestavin v okolici – predstavitev že nabranih
 -kuhanje
 -ob 20.00 začetek večerje za tečajnike in morebitne goste, ki jih boste povabili. Vse kar bomo pripravljali, bomo tudi skupaj servirali na krožnike. Zraven postrežemo tudi s kakšnim kozarcem vina.
 
Cena tečaja : 100€ oz. darilni bon
 
KAJ BOMO PRIPRAVLJALI?
Hobotnica z beluži jagodami pinjolami n domačo zeliščno majonezo
¤¤¤
Juha divjih zelišč
¤¤¤
Arborio rižota z divjim hmeljem in peno staranega sira
¤¤¤
Gratiniran piščančji file na kremnem raguju spomladanske zelenjave in gob
¤¤¤
Malinov cheese cake z meringo
 
V kolikor ste zainteresirani mi sporočite
-              ime in priimek
-              telefonska številka
-              e-mail
-              način plačila (darilni bon ali avans na TRR)
Po prvi prijavi vam pošljem informacije potrebne za nakazilo. Več informaciji in prijave na 041 264 478 ali info@pavus.si
 
 
__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

NOVICA 18.1.2016 - 9:00

Kuharski tečaj SLADICE 26.1.16: še 5 prostih mest

__________________________________________________________________
NOVICA 15.1.2016 - 15:00

NOVA TEMA KUHARSKEGA TEČAJA: SLADICE

Tečaj na temo SLADICE bomo organizirali v torek 26.1.2016. Pričetek ob 16.00
 
Okvirni program:
- dobrodošlica
 -priprava sladic
 -kratka večerja – predjed in glavna jed
 - pokušina sladic in kombiniranje s pijačami
 - pogovor o tem kako zaključiti večerjo, da ostane gostom v spominu
Od vas se bomo poslovili s paketom sladic »za domov«, da boste lahko posladkali tudi svoje bližnje
 
KAJ BOMO PRIPRAVLJALI?
 
Hitro in slastno:
-Čokoladni mousse
 
Večni klasiki:
- creme brulle
- bel čokoladni narastek 
- Pavlova
- pomarančni cheese cake
- čokoladni tartufi
 
Sodobno:
- Verrine tehnika - sladice v kozarcu
 
KDAJ: torek,  26.1.2016 ob 16.00 uri
KJE: kuhinja Restavracije Pavus - Grad Tabor Laško
TRAJANJE: kuhanje 3-4 ure, pojedina 1,5-2-uri
CENA: 100,00€ oz. darilni bon
 
Verjamemo v prednosti aktivnega tečaja, kar pomeni, da udeleženci skuhajo vse od zgoraj naštetega.  Udeleženci prejmejo tudi pisno gradivo z recepti.
 
V kolikor ste zainteresirani mi sporočite
Po prvi prijavi vam pošljem informacije potrebne za nakazilo.
 
Več informaciji in prijave na 041 264 478 ali info@pavus.si
 
Upam, da se nam boste pridružili na aktivnem kuharskem tečaju z Markom Pavčnikom.

__________________________________________________________________

NOVICA 4.12.2015 - 13:00

3. termin.  – torek 8.12.2015: Samo še 3 prosta mesta.

__________________________________________________________________

NOVICA 20.12.2016 - 19:00

3. termin.  – torek 8.12.2015: Samo še 8 prostih mest.

__________________________________________________________________

NOVICA 20.12.2015 - 16.00

Zaradi velikega zanimanja razpisujemo

že 3. termin.  – torek 8.12.2015

Ker smo do sedaj kuharske tečaje delali z namenom, da neko sestavino temeljito spoznate, smo se tokrat odločili, da vam predstavimo kuhanje celotnega menija.

Pate piščančjih jeter v pršutu, jabolčni pire
***
Krompirjeva juha s kislim zeljem in raviolom krvavice
***
Postrvin file v hrustljavem kruhovem ovoju, brunoisse zimska zelenjava in ribja omaka
***
Telečji hrbet z zeliščno skorjo in omako telečje osnove, kremni pire s šalotko, grahom in slanino
***
'Lava cake' - polnjen čokoladni narastek s tekočo cimetovo sredico
 
Ta meni je primeren npr. za razne dogodke, saj je veliko opravljenega dela v predpripravi, ker so sestavni elementi lahko tudi kakšen dan v hladilniku. V času dogodka, pa jedi samo finiširamo in nam ostane dovolj časa, da se posvetimo tudi svojim gostom.   Spoznali bomo nekaj novih tehnik, nič od naštetega pa ne zahteva nakupa opreme. Na tečaju samem tečajnikom predstavim tudi druge možne kombinacije oz. variante jedi.
 
Upam, da se mi boste pridružili na aktivnem kuharskem tečaju z Markom Pavčnikom.
 
KDAJ: torek,  8.12. 2015 ob 16.00 uri
KJE: kuhinja Restavracije Pavus - Grad Tabor Laško
TRAJANJE: kuhanje 3-4 ure, pojedina 1,5-2-uri
CENA: 100,00€ oz. darilni bon
 
Verjamemo v prednosti aktivnega tečaja, kar pomeni, da udeleženci skuhajo vse od zgoraj naštetega.  Udeleženci prejmejo tudi pisno gradivo z recepti.
 
Pojedina
Kot po navadi bomo na koncu vse kar bomo skuhali, tudi pojedli. Postregli vam bomo tudi s kakšnim kozarcem vina. Tečajniki lahko povabite svoje goste za doplačilo 30 €/osebo - vendar je število mest omejeno. Vse goste je potrebno najaviti.
 
Prijave zbiramo na mail info@pavus.si    kjer boste prejeli podatke o nakazilu akontacije, ki je pogoj za prijavo. Več info tokrat na 03 62 00 723
 
Pohitite, saj imamo le 10 prostih mest.

__________________________________________________________________

NOVICA

2. termin.  – torek 1.12.2015: Polno zaseden. Prijavite se lahko na čakalno listo za primer odpovedi.

__________________________________________________________________

NOVICA

1. termin.  – torek 24.11.2015: Polno zaseden

__________________________________________________________________

NOVICA

Marko Pavčnik v sodelovanju s Kuharskim ateljejem Miele organizira tečaj v Ljubljani

http://www.miele.si/uploads/Kuharski_te__aji/Marko_Pav__nik_16_11_15.jpg

__________________________________________________________________



Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Restavracija Pavus